Naturen

Beliggende på kanten af Vejle Ådal, er vi så heldige, at Ødsted /Jerlev ligger midt i noget af måske Danmarks flottest natur.

Overalt i området finder du afmærkede vandrestier og løberuter. Fra den korte gå- eller løbetur på få kilometer til den lange vandretur af flere dages varighed. Områder som Vingsted Sø, Bindeballe stien, Vork Bakker, Ravningbroen og Tørskind grusgrav har du adgang til indenfor ganske få kilometer. Vejle kommune har ialt ca. 500 km løbe- og vandreruter, hvoraf de fleste er afmærket. I forbindelse med flere af vandrestierne er der etableret shelters.

Området byder også på rigtig gode muligheder for cykelture. Med et kuperet landskab, er Ødsted/Jerlev området rigtigt godt, hvis du vil køre Mountainbike. Hvis du vil køre i skoven eller på teknikbane er der mulighed herfor meget tæt på. Er du mere til landevejskørsel uden for mange bakker, så byder området syd for Ødsted/Jerlev på mange muligheder.  

Er du til kano, kajak eller robåd, så har vi Vejle Å lige i baghaven. Her kan du fra Juni til December sejle på den 21 km lange rute mellem Tørskind Bro og Vejle Fjord. Langs ruten er der etableret bådbroer, så du kan komme i land og nyde nature i Vejle Ådal helt tæt på. Et af de populære start steder er ved Vingsted, blot 1 km fra Ødsted/Jerlev.